Kerstconcert "Born a King"

Vrijdag 22 december om 19.30 uur geven we een kerstconcert in de St. Martinuskerk in Twello. Hoewel gespecialiseerd in muziek uit de Anglicaanse kerktraditie hebben we inmiddels ook een rijk repertoire aan mooie kerstliederen. En dat laten we graag horen!

Programma

Kerst is van alle tijden en zo zijn ook de liederen over de aankondiging van de engel aan Maria, de geboorte in Bethlehem en het bezoek van de herders en de wijzen. Wij nemen u mee op een reis door de tijd, een sfeervolle en contrastrijke tour vanaf de zestiende eeuw tot heden, mét de daarbij bijbehorende stijlen. Zo hoort u in het begin vooral werken van oude meesters als Gabrieli en Hassler en we eindigen met moderne liederen van Tavener, Rütti en MacMillan.
Het hart van dit kerstconcert bestaat uit de prachtige Christmas Cantata “Born a King” van William Lloyd Webber, de vader van de beroemde Andrew Lloyd Webber, componist van vele overbekende musicals als Cats en Evita. William leefde van 1914 tot 1982. De Christmas Cantata “Born a King” bestaat uit tien liederen, verdeeld over de Advent, de geboorte en de aanbidding.

De solo’s uit dit werk worden verzorgd door bariton Hans Scholing. Hij zingt ook enkele andere solowerken; ‘Thou art gone up on high’ van Händel en ‘Away in a manger’ van onze dirigent Jan van Dijk. 

De begeleiding wordt verzorgd door organist Harry van Wijk. 

Kaarten

Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop en € 17,50 aan de deur. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis.

De voorverkoop is gesloten. U bent van harte welkom om uw kaart aan de deur te kopen.

Locatie

Het concert voeren we uit in de mooie St. Martinuskerk in Twello. Adres: Kerklaan 16, Twello.

U bent van harte welkom!