Dag 5: Onze laatste dag in Engeland!

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 09:58

Vandaag moesten de koffers alweer gepakt mee in de bus. We werden verwacht in Ely waar we (alweer) later aankwamen in verband met verkeersdrukte. Dit vergaten we onmiddellijk toen we de kathedraal in Ely betraden. Wat een majestueus en rijk gedecoreerd bouwwerk!

Veel tijd hadden we op dat moment niet, dus haastten we ons naar de Lady’s chapel voor een miniconcert. Dat was even leuk zingen zeg. De overweldigende akoustiek verraste ons allemaal.

Na het zingen kregen we in groepjes een rondleiding. Waarschijnlijk kregen we nog maar een fractie te horen over deze bijna duizend jaar oude kerk.

In Ely was jammer genoeg niet zoveel tijd om rond te kijken, want er stond een bezoek gepland aan het landgoed en -huis Ickworth vlakbij Bury St. Edmunds.
Hier hebben we een tijdje rondgekeken, koffie gedronken en (te lang) in de winkel rondgehangen. Want o, wat was daar veel moois te vinden!

Daarna hebben we Bury St Edmunds verkend, door abbey gardens en de cathedral gedwaald en wat gegeten.

Om 18.45 uur werden we door Simon weer richting Harwich gereden. In de bus was er tijd om mensen te bedanken en cadeautjes uit te delen.

Eenmaal bij de boot kregen we een hut toegewezen en die bleek een stuk ruimer dan verwacht en uitgerust met tv, en eigen badkamer. Voor sommigen was de dag voorbij, anderen vermaakten zich nog lang op het dek of in de lounge ruimte.

Zaterdag kwamen we om 8 uur weer in Hoek van Holland aan. Nu zijn we onderweg naar huis en nemen straks afscheid van elkaar en van Edwin, die de reis fantastisch organiseerde, en van Tineke, de stille kracht achter de schermen. Dank Edwin en Tineke!

En deze laatste dag: groetjes van Roger! (Driven by food and cuddles, according to his boss)